دانلود متریال گچ
با سلام خدمت دوستان و همراهان همیشگی آکادمی معماری قوری..در این قسمت از ابزار هنرجو مجموعه از تکسچر های PBR رایگان را قرار دادیم تا برای رئال شدن کارهاتون از آن استفاده کنید
تکسچر های PBR در تمامی نرم افرار های شبیه سازی معماری مثل تری دی مکس (3dmax ),اسکچاپ (sketchup ) و یا راینو (Rhino ) قابل استفاده می باشد و می تواند کیفیت رندر شما را تغییر دهد
درواقع متریال هایی که از نوع PBR هستند میتوانند صحنه شما را به واقعیت آن فضا نزدیک کنند.
از تکسچر گچ که در طراحی نماو ساختمان سازهای قدیم دوره صفویه استفاده میشد و شما با استفاده از این نوع متریال میتوانید حال و هوای رندر خود رابه گذشته ببرید و صحنه ای متفاوت را خلق کنید.
مناسب برای تمامی موتور رندرها مثل پلاگین ویری ، کرونا رندر ، لومیون ، اینسکیپ ، تویین موشن و آنریل انجین
نکته درباره استفاده از تکسچرهای PBR:
-
توجه به Color Space تکسچرهای تعریفی در خواص متریالها که در همهی حالت ها به صورت linear اتفاق میافتند به جز Diffuse یا Albedo و یا Color
گَچ کلسیم سولفات آبدار طبیعی یا غیرطبیعی است و در چندین فرم بلوری یافت میشود که در ذخایر پوسته جامد کره زمین و مایع زمین که قابل برداشت نیست به فرم قشرهای نسبتاً ضخیم و کلفت یافت میشود که آن را از دل زمین استخراج میکنند و استفاده می کنند.
گچ در معماری ایران
یکی از کاربردهای ویژهٔ گچ، اندود کردن دیوارها و آراستن سطوح داخلی ساختمان هاست و با استفاده از هنر گچبری به آن زیبایی میبخشند. از میان نمونههای به جا مانده میتوان به گچبری، چفتگیری و ابزار زنی طاقچه بازمانده از کاخ بیشابور نام برد. پس از ظهور اسلام نیز از هنر گچبری در بناها استفاده میشدهاست، ولی این هنر به دلیل حرمت پیکرهسازی در قالب نقوش برجسته از گل و گیاه و نیز انواع طرحهای اسلیمی و بندهای ختایی و حطهای مختلف تجلی یافت. از نمونههای به جا میتوان به مسجد فریومد در سبزوار اشاره کرد.
گچ از جمله مصالحی است که در صنایع ساختمانسازی از اهمیت مخصوص برخوردار است و به علت ویژگیهایی که دارد از زمانهای قدیم در امر ساختن مسکن مورد مصرف قرار میگرفت. در بسیاری از ساختمانهای قدیمی مخصوصاً در دوران صفویه که اغلب آنها در اصفهان موجود میباشد گچ نقش مؤثری داشته و گچ بریها ی بسیار زیبائی از آن دوران باقی ماندهاست.
قدمت استفاده بشر از گچ به حدود پنج هزار سال قبل میرسد. دیوارههای قبرهایی در مصر که مربوط به آن دوران است به وسیلهٔ گچ اندود شدهاست.
در ایران نیز استفاده از گچ به زمان اشکانیان میرسد و گچ بریهای بجا مانده از آن تاریخ گواه این موضوع میباشد.
گچ به علت خواص خود از اولین قدم در ایجاد یک بنا که پیاده کردن حدود زمین باشد و با اصطلاح برای ریختن رنگ اطراف زمین مورد نیاز بوده و همچنین تا آخرین مراحل کار که سفیدکاری و نصب سنگ است باز هم گچ مورد نیاز است و حتی در نقاشی هم از گچ استفاده مینماید.
منابع تهیه گچ
گچ از پختن و آسیاب کردن سنگ گچ بدست میآید. سنگ گچ از گروه مصالح ساختمانی کلسیم دار است که بهطور وفور در طبیعت یافت میشود و تقریباً در تمام نقاط روی زمین وجود دارد و از لحاظ فراوانی در طبیعت در ردیف پنجم میباشد. در ایران هم تقریباً در تمام نقاط کشور مخصوصاً در کویر مرکزی از جمله سمنان و اطراف تهران – جاجرود – آذربایجان – هرمزگان (بندر خمیر) – اطراف مشهد و … یافت میشود.
مصارف گچ
گچ در صنعت ساختمانسازی مصارف متعدد دارد از جمله ریختن رنگ ساختمان برای مشخص کردن اطراف زمین و پیاده کردن نقشه – ملات سازی- گچ و خاک- سفیدکاری- سنگ کاری که در مورد اخیر برای نگه داشتن سنگ بهطور موقت در جای خود تا ریختن ملات پشت آن مورد مصرف قرار میگیرد و همچنین در صنایع مجسمهسازی و ریختهگری برای قالبسازی مصرف میشود و در کارهای طبی برای شکسته بندی مورد نیاز است؛ و همچنین در صنایع سیمان پزی و دارویی نیز مصرف میشود.
خواص گچ
علاوه بر دو خاصیت عمده (زود گیر بودن و ازدیاد حجم به هنگام سخت شدن) دارای خواص دیگری نیز هست از جمله آنکه گچ آکوستیک است. در آتشسوزی مقاوم میباشد. ارزان و فراوان است. دارای رنگی سفید و خوش آیند است علاوه بر مصرف فوق گچ در صنایع چینیسازی و سرامیک به عنوان قالب – در صنایع شیشهگری – در کشاورزی- صنعت کاغذ سازی- پتروشیمی- چرمسازی و دهها مورد دیگر مصرف میشود.
مقاومت گچ در مقابل آب
گچ در مقابل آب و رطوبت مقاومت نکرده و بسیار ضعیف است و لایههای سفیدکاری اگر در مجاورت رطوبت قرار بگیرند طبله کرده و به صورت جدا از هم در دیوار ظاهر میشود و البته پس از آنکه رطوبت از بین رفت و محل خشک شده گچ طبله شده به حالت اولیه خود برنمیگردد به همین علت از بکار بردن گچ در مکانهایی که با آب و رطوبت در تماس هستند مانند توالت ها، حمامها و آشپزخانه باید خودداری کرد و همچنین از بکار بردن ملات گچ و اندود گچ و خاک و سفیدکاری به وسیله گچ در ساختمانهایی که در مناطق مرطوب قرار دارند باید خودداری نمود مانند مناطق شمالی ایران. در این نوع مناطق برای سفیدکاری ساختمان از سیمان سفید یا آهک استفاده مینمایند. برای مقاوم کردن گچ در برابر رطوبت از لایههای رنگ روغن هم استفاده میشود اما این رنگها بهطور کامل گچ را ضد رطوبت نمیکند و بعد از مدتی گچ طبله میکند.
طریقه استفاده
دو اصطلاح رایج دربارهٔ گج، گج زنده و کشتهاست بدان معنی که گچ زنده خمیرش هنوز آنقدر سفت نشدهاست که تغییر شکل آن موجب شکننده شدن پس از سفت شدن شود در نتیجه پس از استفاده بسیار محکمتر و مقاومتر میشود اما گج کشته اینطور نیست. در زمان مخلوط کردن گچ و آب با تناسب تقریبی یک به ۳ مخلوط در ابتدا بیشتر شبیه مایع است اما اگر مخلوط هم زده نشود با گذشت زمانی بسیار کوتاه تبدیل به سنگ میشود به ویژه اگر هوا خنک باشد. فرایند افزودن گچ به آب بسیار آرام انجام میشود تا گج گلوله نشود و حاوی گلوله گچ شنی نباشد. گچ نامرغوب را پیش از استفاده الک میکنند.
منبع متن:wikipedia