دانلود متریال سنگ
مجموعه سنگهای اسلب ، امپرادور ، پیرلی ، تراورتن ، مرمر ، سنگ نما با کیفیت بالا ، گرانیت و … در رنگهای مختلف مثل سفید ، طوسی ، مشکی ، کرم ، قهوهای و …
با سلام خدمت همراهان همیشگی گروه قوری.در این صفحه از ابزار هنرجو مجموعه ای از تکسچر هایPBR رو به صورت رایگان و بهینه شده قرار دادیم که با استفاده از این تکسچرها رندرهایی نزدیک تر به واقعیت داشته باشید.
از آنجایی که متریال سازی و نور پردازی نقش بسزایی در تقویت کارتان دارند پس انتخاب تکسچر های PBR شمارا به داشتن یک صحنه رئال نزدکتر میکند.
قابلیت استفاده از این تکسچر ها در پلاگین مربوطه نرم افزارهای شبیه سازی معماری مانند تری دی مکس , اسکچاپ و یا راینو وجود دارند و فقط کافیست موتور رندر مورد نظر مانند ویری را نصب کنید.و در قسمت map بتوانید تکسچر مد نظر خود را به کار اضافه کنید.
مناسب برای تمامی موتور رندرها مثل پلاگین ویری ، کرونا رندر ، لومیون ، اینسکیپ ، تویین موشن و آنریل انجین
نکته درباره استفاده از تکسچرهای PBR:
توجه به Color Space تکسچرهای تعریفی در خواص متریالها که در همهی حالت ها به صورت linear اتفاق میافتند به جز Diffuse یا Albedo و یا Color
تفاوت سنگ و خاک
مهمترین تفاوت خاک و سنگ اختلاف در میزان فشردگی و چسبندگی آنها به یکدیگر است. از دیدگاه زمینشناسی سنگ به موادی از پوسته زمین گفته میشود که از یک یا چند کانی که با یکدیگر پیوند یافتهاند درست شدهاست. در مقابل خاک تودهای از ذرات با دانههای منفصل یا دارای پیوند سست است که بر اثر هوازدگی سنگها و به طور برجا تشکیل شدهاست. اما در مهندسی و کارهای ساختمانی قابلیت حفاری مصالح زمینشناسی به عنوان شاخصی در طبقهبندی آنها به دو گروه سنگ و خاک مورد استفاده قرار میگیرد.
ساختمان شیمیایی سنگها
سنگها خود از قسمتهای سادهتری به نام کانی ساخته شدهاند. کانیها مواد جامد، طبیعی، معمولاً متبلور، غیرآلی، همگن و با ترکیبات شیمیایی مشخصاند. تاکنون بیش از ۳۰۰۰ کانی در طبیعت شناخته شده که تنها حدود ۲۴ کانی در سنگهای پوسته زمین فراوان هستند و آنها را کانیهای سنگ ساز مینامند
چون کانیهای تشکیل دهنده سنگها متنوع هستند، بسته به میزان وجود بعضی دیگر از ترکیبات شیمیایی که در آنها است سنگها را به چهار دسته تقسیم میکنند:
کربناتها
سولفاتها
اکسیدها
سیلیکاتها
انواع سنگهای ساختمانی
سنگ طبیعی: کلیه سنگهای ساختمانی که از معادن طبیعی استخراج و پس از بهرهوری مورد استفاده قرار میگیرند.
سنگ مصنوعی: کلیه سنگهای ساختمانی که در کارخانه و با ترکیب مواد و مصالح مختلف توسط بشر ساخته شدهاست.
بر اساس وزن مخصوص : سنگهای سنگینوزن، سنگهایی که وزن مخصوص آنها بیش از ۱٫۸ گرم بر سانتیمتر مکعب است و سنگهای سبک، دستهای از سنگها هستند که وزن مخصوص آنها کمتر از ۱٫۸ گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد.
بر اساس مقاومت فشاری : سنگهای سنگین که مقاومت فشاری آنها از ۱۰۰تا ۱۰۰۰ مگا پاسکال است؛ و سنگهای سبک که مقاومت فشاری آنها از ۴ تا ۲۰۰ مگا پاسکال است.
بر اساس ضریب نرم شدگی : اگر مقدار این ضریب از ۰٫۶ تا ۱ باشد از آن برای احداث ساختمان استفاده میشود.
سنگ مصنوعی نامی برای انواع مختلف محصولات سنگ مصنوعی است که از قرن ۱۸ استفاده میشود. سنگهای مصنوعی در پروژههای مهندسی عمران، ساختمان سازی، مصارف صنعتی و غیره مورد استفاده قرار میگیرند
مشخصات کلی انتخاب سنگ برای مصارف ساختمانی
سنگهای مورد استفاده در کارهای ساختمانی باید دارای مشخصات زیر باشند:
۱- بافت سنگ باید ساختمانی سالم داشته باشد، یعنی بدون شیار، ترک و رگههای سست باشد (کرمو نباشد)
۲- بدون هرگونه خلل و فرج باشد
۳- پوسیدگی نداشته باشد
۴- یکدست، یکنواخت و همگن باشد
۵- سنگ ساختمانی نباید آب زیاد جذب کند، لذا نباید:
الف- در آب متلاشی یا حل شود
ب- تمام یا قسمتی از آن بیش از ۸ درصد وزن خود آب بمکد
۶- سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد طبیعی و مصنوعی باشد
۷- سنگ باید شرایط فیزیکی و شیمیایی محیط را تحمل کند، لذا باید:
الف- در برابر باد، یخبندان، تغییرات دما و در صورت وجود جریان آب در مقابل آن و کلیه عوامل فرسایش مقاومت کند
ب- در برابر محیطهای شیمیایی اسیدی و قلیایی و همچنین عمل آبکافت و اکسیداسیون مقاومت کند
۸- مقاومت فشاری برای قطعات باربر نباید کمتر از ۱۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد
۹- در مقابل سایش مقاوم باشد
مقاومت سنگهای ساختمانی
مقاومت در معنای لغوی به معنای تحمل فشار است و برای سنگهای مختلف اندازهگیری میشود. انواع سنگها بر اساس میزان مقاومت به دو نوع سبک و سنگین تقسیم میشوند بطوریکه سنگهای سنگین فشاری بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاپاسکال را تحمل میکنند و سنگهایی که تحمل آنها بین ۴ تا ۲۰۰ مگاپاسکال باشد اصطلاحاً سبک نامیده میشوند اما سنگها فقط در اثر فشارهای وزنی نیست که فرسایش مییابند و تغییر پیدا میکنند جالب است بدانید که اصلیترین عواملی که مقاومت سنگها را تحت تأثیر قرار میدهد هوازدگی، سرما، گرما و آتشسوزی است.
هوازدگی را گازهای معلق در هوای شهرهای آلوده مثل دیاکسید کربن و دیاکسید گوگرد ایجاد میکنند و باعث تغییر رنگ و شکستگی و حتی جدا شدن سنگهای ساختمانی میشوند. از عوامل دیگر هوازدگی مثل انجماد و تبخیر آب در حفرههای سنگها و حتی خاصیت رنگ بری و اثر گرمایی نور خورشید میتوان نام برد. لازم است ذکر شود که برای انتخاب ماندگارترین سنگهای ساختمانی حتماً باید به ویژگیهای سنگینهای مختلف و همچین شرایط اقلیمی و آب و هوایی آن منطقه توجه ویژه شود مثلاً انواع تراورتنها که از انواع سنگهای آهکی هستند برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند اصلاً مناسب نیستند و خیلی زود دچار فرسایش میشوند.
منبع متن:wikipedia