دانلود متریال چوب
انواع متریالهای چوبی مثل پارکت ، MDF یا ام دی اف ، ترمو وود یا چوب ترمو ، بلوط ، گردو ، افرا و …
در این قسمت برای هنرجویان آکادمی معماری قوری مجموعه ای از تکسچرهای PBR که کاملا بهینه و سبک شده هستند را قرار دادیم که با خیال راحت دانلود کنید و در پروژه هاتون استفاده کنید.
این تکسچرهای PBR در تمامی نرم افزار های سه بعدی و شبیه سازی مثل تری دی مکس ( 3dmax ) ، اسکچاپ ( Sketchup ) یا راینو ( Rhino ) قابل استفاده میباشد و میتواند به رندرهای رئال شما منتج شود.
در آموزش تری دی مکس آکادمی بارها به اهمیت متریال های PBR اشاره شده است و چند جلسه به آن اختصاص داده شده است. این تکسچرها با عکاسی های حرفه ای در شرایط خاص نوری گرفته شده و با نرم افزارهایی نظیر Substance Painter پردازش شده است.
بخش متریال سازی یکی از مهم ترین بخش های پروسه رندرینگ میباشد و با استفاده از این تکسچرها میتوانند کارهای خود را به رندرهای واقعی تر یا رئال تر تبدیل کنند.
مناسب برای تمامی موتور رندرها مثل پلاگین ویری ، کرونا رندر ، لومیون ، اینسکیپ ، تویین موشن و آنریل انجین
نکته درباره استفاده از تکسچرهای PBR:
توجه به Color Space تکسچرهای تعریفی در خواص متریالها که در همهی حالت ها به صورت linear اتفاق میافتند به جز Diffuse یا Albedo و یا Color
چوب یکی از قدیمیترین و ابتداییترین مصالح ساختمانی موجود در طبیعت است که بشر در طول تاریخ از آن بهره بردهاست. چوب تنها مصالح ساختمانی است که از منبع قابل تجدید بدست میآید و از مصالح خوبی برای مناطق زلزله خیز میباشد.
سختی چوب: این ویژگی در کیفیت کار با آن ونیز مصارفی نظیر پارکت که پیوسته تحت تأثیر سایش هستند مهم است. چوبهای نرم بیشتر مصرف درودگری دارند.
تاب فشاری، به خاطر ساختمان ناهمگن چوب در جهات و اندازههای مختلف، متفاوت است. چوب در جهت الیاف تاب فشاری زیادی دارد ولی بر اثر وارد آوردن نیروی خیلی زیاد تغییر شکل میدهد.
مقاومت خمشی:چوب تحت تأثیر خمش بهطور محسوسی تغییر شکل میدهد. اگر نیروی وارد شده بیش از تاب خمشی باشد باعث از هم گسیختگی الیاف میشود.
تاب ضربهای:چون چوب مرطوب انعطافپذیر تر است، مقاومت آن در برابر ضربه بیشتر است. بهطور کلی هرچه چوب متخلخل تر باشد، تاب ضربهای آن کمتر است.
دوام چوب:چوب جسم بادوامی نیست. و به وسیله حشرات و قارچها فرسوده میشود. البته چوبهای متراکم تر، مقاوم تر اند و میتوان با روشهایی تراکم چوب را افزایش داد.
در قدیم چوب را به وسیله دوغابه آهک و یا اندود قیرهای طبیعی و یا به وسیله اندود تزریق طبیعی قطران رقیقی محافظت میکردهاند. در مواردی بر سطح چوب سوخت ناقص میدادهاند تا بدین وسیله از بقیه چوب محافظت شود، از روش ذکر شده برای نگهداری تیرهای چراغ برق و تلگراف جهت مقابله با رطوبت و خطر موریانه زدگی به فراوانی استفاده میشود. از این روش برای حفاظت چوب در نشست میان دیوارها استفاده شدهاست. امروزه چوب به وسیله مواد شیمیایی به روشهای مختلف تزریق و عایق میشود. معمولاً در ایران از چوب به صورت خام استفاده میگردد. اما تکنیک امروزی در کشورهای صنعتی چوب را به طریق مختلف و با تکنولوژی اصطلاحاً به عمل میآورند که از جهات مختلف به خصوص در مقاومت و عمر چوب و آتشسوزی بسیار مؤثر است.
در کاوشهای باستان شناسی که بر روی تپه چراغعلی انجام شدهاست، مجسمه چوبی گاو و گاو آهنی به دست آمده که حکایت از تغییر مسیر چوبسازی هزاره دوم و اول قبل از میلاد دارد. مسلماً در آن زمان چوب نقش مهمی در این سرزمین داشتهاست. از نقش برجسته قصر آپادانا در دوره هخامنشی آشکار میشود که چوب را برای استفاده کاربردی و تزئینی در دوران مادها نیز به کار میگرفتند. در قسمتی از این نقش برجسته یک درباری ماد در حال حمل یک صندلی چوبی مشاهده میشود که مربوط به سده پنجم پیش از میلاد است.
بهطور کلی از چوب به طرق مختلف در بناهای مساجد و گلدستهها،مدارس,کاخها،بازارها،دکاکین,حجرهها و کاروانسراها و غیره نهایت استفاده میشد.
در دوران قاجاریه ساختمان در شکلهای کلاه فرنگی و طرههای پیش آمده زیبا مانند عمارت باغ ارم در شیراز, شمسالعماره و کاخ گلستان و سلطنت آباد در تهران و بسیاری از بناهای دیگر چوب به شکل خاصی در آنها به کار رفته است. بهطور کلی از چوب و فراوردههای آن در بناهای صد سال اخیر به عنوان مصالحی مؤثر در ستونهای چوبی، پوششهای سقفهای دوجداره خارجی و توفال سازی، همچنین در ساختن درهای ارسی و پنجرههای ظریف با کارهای هنری مختلف استفاده گوناگون شدهاست.
در سالیان گذشته و همچنین در روزگار اخیر از وجود چوبهای مقاوم جهت کلافبندی ساختمانهای چوبی در شمال ایران، چه در حالت سنتی و چه در کیفیت و کاربرد روشهای امروزی به ویژه در شیروانی سازیهای گوناگون نهایت استفاده میشود.
از وجود چوب و فراوردههای آن در ساختمانهای جنگلی و موسسات جنگلبانی و اسکلت کلبههای روستایی و ساختمانهای مسکونی چوبی محدود و انبارهای آنها، همچنین انبارهای وسیع کشاورزی و برخی از سالنهای دامداری و مرغداری و سالنهای وسیع ورزشگاهها و آموزشگاهها و درمانگاهها و مواردی دیگر بسته به نوع آب و هوا ساخته میشود.
امروزه از چوب برای ازاره سازی، کف سازیهای پارکت، قاب سازیهای سقف و دکورسازیها و کابینتهای چوبی و بخصوص درهای چوبی با روکشهای زیبا بهره کافی گرفته میشود. همچنین از وجود چوب برای ساختن دیوارهای جداکننده و در مجموع انواع قالب بندیهای کفراژ جهت کارهای بتونی و انواع داربستهای باربر و مقاوم استفاده میشود و بهطور کلی پس از سنگ، آجر، گچ و آهک، چوب نیز یکی از مصالح بسیار مؤثر در امر ساختمان سازی میباشد
منبع متن: Wikipedia